Vakmanschap

Vakmanschap, zo kan je het wel noemen hoe ze vroeger huizen bouwden. Tijdens het verwijderen van een aantal muurtjes, om wat ruimere kamers te criëren, kwamen we tot de ontdekking dat de muur was opgetrokken uit strak gespannen kippengaas met hierover stuukwerk. We begrepen gelijk de term vrijmetselaars. Na het slopen van de muren en het verwijderen van de deurposten, bleken de plafond (stuuk op tengel) niet meer van de beste kwaliteit. Zodat dit op dit moment al dan niet met wat hulp naar beneden komt. Nu steeds meer van het dakbeschot bereikbaar is, overweeg ik ook om de boel gelijk te isoleren. Verder is er in een van de muren een balkencontructie te voorschijn gekomen welke deel zal gaan uitmaken van het interieur van de badkamer.

Een aantal oude elektra leidingen welke in de muren en plafonds verstopt zaten en te voorschijn kwamen zijn afgeloten en verwijderd, ook hierbij was de vooruitgang in techniek te zien, want niet alles was meer met linnen omwikkeld. Iemand nog intressen in oude lampen die uit de muur komen, eu kwamen.

Ook de oude boiler is vroegtijdig opgehaald, deze bleek gehuurd te zijn en had anders een enkeltje oudijzer gekregen. Het is even wennen maar ook zonder warmwater is het te doen. Alleen het iets te kleine kraantje geeft de nodige hilariteit.

Ondertussen is het op zaterdag een vaste gewoonte geworden, om na een rondsel rondje in het clubhuis, even wat puin weg te brengen naar de Gevudo. De komende dagen blijft het bij het demonteren van de lose plafonds en laatste stukjes muur.

Erwin

2 Responses to “Vakmanschap”

 1. Willemijn schreef:

  Hey Erwin,

  Ziet er goed uit! Ik heb het helaas nog steeds niet aanschouwd. Enkel van de buitenkant als ik weer eens van mn nichie naar centraal liep. Tegen de tijd dat je bij het schilderen aankomt moet je even bellen! Dat kan ik namelijk zonder dat je huis er slechter uit komt te zien 🙂

  Liefs Willemijn

 2. Krishna schreef:

  Zozo, dat klinkt alsof er steeds meer werk bij komt. Ik hoop dat je nog lang genioem je oude woning aan houdt, want volgens mij ben je voorlopig nog niet klaar.

  Brrr, geen warm water en dat met dit weer buiten. Pas maar op dat de leidingen niet bevriezen.

  Sc6 met alles,
  Krishna