Archive for the ‘Demontage’ Category

Branden, schuren, gronden, plamuren enz

woensdag, februari 10th, 2010

De laatste paar weken is er ook hard gewerkt aan de ramen en trappen.

Na de ramen verwijderd te hebben, zijn deze tijdelijk dicht gemaakt met houten platen. Vervolgens is in Papendrecht hard gewerkt om ze klaar te maken voor de glaszetter. Deze zal er isolatie glas in zetten zodat mijn huis met minder moeite toch even warm wordt. Hierbij bleek wel dat vele handen ligt werk maken en was de klus zo af. Als de ramen er weer (na een lik verf te hebben gekregen) in zitten zijn de deuren van het balkonnetje aan de beurt.

Na  het verwijderen van de vloerbedekking van de traptreden bleek ook hier een leuke laag verf met lijm onder te zitten. Deze is met veel pijn en moeite verwijderd en na het schuren en gronden lijkt het echt al ergens op. Kan niet wachten om het in de verf te zien.

Witte Kerst

vrijdag, januari 16th, 2009

De laatste twee weken van het oude jaar is er weer het nodige gebeurd.

Zo zijn met wat compacte hulp de deurposten geschuurd. Alles in de witte grondverf gezet en de muren en het plafond van de keuken van een bijna wit kleurtje voorzien.

Als dit al niet genoeg contrast met de groene buitenwereld rond de kerst gaf, dan hielp het slopen van enkele plafonds. Met een beetje (veel) fantasie was dat net sneeuw, alleen jammer dat je er zo slecht een pop van kon maken.

Verder was iemand zo aardig om zijn frustraties te uiten op het restant van de betonnen vloer van de oude douche.

Tevens zijn de deurposten “Merwede grijs”geverfd hierdoor begint het al op een bewoonbaar huis te lijken.
De kerstman had ook nog een cadeautje, de keuken komt stiekem toch in week drie, aaaa stres, paniek, peew. Of toch niet, gewoon een beetje de prioriteiten verleggen en doorgaan.

Met wat meten, zagen en lijmen kreeg de vloer in de keuken vorm, maar goed dat deze eind december al gehaald was. Na het leggen en drogen was het tijd om hem/haar te voorzien van een donker kleurtje en een paar keer te lakken.

Het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf. het is nog even afwachten hoe het bij de keuken kleurt.

Ondertussen kwam de datum dat de stucker kwam ook dichterbij, dus snel de donderdag avond tot in de late uurtjes doorgewerkt (hoop dat de buren niet teveel last van het boren hadden) maar om iets voor twaalven zat de isolatie en gipsplaten in het kleine kamertje. De volgende morgen op tijd opstaan even snel mijn auto weg brengen (YES hij mag weer een jaar rijden) en door glibberen naar Dordt. Snel nog gipsplaten rond het raam geschroefd en het kamertje kon helemaal gedaan worden. Aan het einde van de middag zag het netjes uit, vochtig dat wel, maar alle muren waren strak en zonder gaten schuren enz.

Jammer

donderdag, oktober 23rd, 2008

Het moest er ooit van komen, de keuze om het jaren zeventig gipsplafond met zwarte randen te laten zitten, of kijken of er nog het originele plafond onder zat in de woonkamer. Na veel wikken en wegen heb ik uiteindelijk toch het gips eruit gehaald. Na de eerste plaat was al snel duidelijk dat ze het oude plafon ernstig beschadigd hadden bij het schieten van de rachels.

Na eerst de achterkamer ontdaan te hebben haar plafond, stuc en riet. Was het de beurt aan de voorkamer, hier kreeg ik hulp bij omdat ik een weekendje op de kraak ga hangen als tegen prestatie.

Op een drukke zaterdag en rustige vrijdagmiddag is alles naar het afvalbrengstation gebracht, (waarom hebben ze het niet zo gemaakt dat je met een auto met aanhager gewoon langs en bak kan rijden) zodat er weer wat ruimte is in de gang.

Verder is het schuurteam ook weer aan de slag gegaan, de meeste deur posten op de bovenste verdieping zijn al ontdaan van hun gladde laagje.

Kleine grote hulp

maandag, juli 14th, 2008

Afgelopen keer was er een kleine hulp welke goed geholpen heeft met het verwijderen van het behang. Verder heeft ze de tuin ontdaan van het onnodige onkruid en een verzameling slakkenhuisjes aangelegd. Ze waren niet toch meer bewoond. Ook het zelfstandig de trap op en neer was een hele belevenis.

De bovenste kamers beginnen nu echt vorm te krijgen, de elektra pijpen zijn weg gewerkt, waarna de muren en plafonds van gips zijn voorzien.

Met een aantal kampen in het vooruitzicht zal het de komende weken niet zo snel meer gaan. Maar we houden de moet er in en zullen de nutteloze uren toch nuttig gaan besteden.

Erwin

Schaft locatie

donderdag, mei 15th, 2008

Was het tot voorkort nog mogenlijk om in de oude keuken water tehalen en iets te eten te bereiden. Nu de bovenste verdieping steeds verder vorderd was het tijd om de keuken te ontmantelen. Met hulp van mijn neef die een weekeindje over was gekomen, is deze keuken gestript en voor een gedeelte naar beneden verplaatst.

In het oude washok is, naar onze mening, een goed alternatief onstaan. Met wasbak, koelkast (wanneer komt iemand dat bier opmaken), magnetron en natuur koffiezet apparaat.schafthok

Ondertussen is de keuken boven bijna helemaal ontdaan van alle rommel, zo zijn de tegels van de muren, is het plafond verwijderd en wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan verwijderen van het granol, de latexverf en de tegels van de vloer.

Erwin

Aannemer

dinsdag, maart 4th, 2008

Bij het slopen van de oude schoorsteen van de schouw in de keuken. Deze stopte al onder het dakbeschot. Heb ik een brief gevonden welke daar tijdens de bouw ingemetseld is.

Leuk om te lezen dat men toen al meer geld wilde verdienen, ik zou het er nu zo voor betalen. Mogen ze zelfs 24 uur per dag voor schijven, 25 cent oke weet even niet waar ik nog kwartjes kan vinden.

Sanitair

zondag, januari 27th, 2008

Het sanitair is verplaatst.

 

Was het door het weg halen van de boiler al niet meer mogelijk om de douche te gebruiken.

 

Om alle leidingen netjes weg te werken was het ook noodzakelijk om de wc, welke boven elkaar zaten te demonteren. Hierdoor onstaat een grote koker waar in alle leidigen komen te lopen.

 

Om toch nog naar het toilet te kunnen is er een tijdelijke geplaast in de grote ruimte beneden. Het is even wennen om je behoefte in zo’n grote ruimten te doen. Maar beter iets dan niets.

 

Temp WC

Verf Branden

zondag, januari 27th, 2008

Nu het demonteren van menig stukwerk begint te vorderen, de boven verdieping is bijna klaar om weer op te bouwen. is er begonnen aan het afbranden van de verf op in de woonkamer, door alle randjes, suptiele bochtjes en kleine vlakken is dit een tijdrovend klusje. Het resultaat mag er zijn, dus geen roze kamer afscheiding meer maar bijna blankhout.

 

Dat het een secuur werk is waarbij enige voorzichtigheid geboden is bleek toen de ondervloer van het laminaat begon te smeulen. Gelukkig was er snel en voldoende water om te voorkomen dat alles afbrande.

 

Verf Branden

 

Oke het is nog lang niet klaar maar het begin is gemaakt.

Vakmanschap

zondag, december 16th, 2007

Vakmanschap, zo kan je het wel noemen hoe ze vroeger huizen bouwden. Tijdens het verwijderen van een aantal muurtjes, om wat ruimere kamers te criëren, kwamen we tot de ontdekking dat de muur was opgetrokken uit strak gespannen kippengaas met hierover stuukwerk. We begrepen gelijk de term vrijmetselaars. Na het slopen van de muren en het verwijderen van de deurposten, bleken de plafond (stuuk op tengel) niet meer van de beste kwaliteit. Zodat dit op dit moment al dan niet met wat hulp naar beneden komt. Nu steeds meer van het dakbeschot bereikbaar is, overweeg ik ook om de boel gelijk te isoleren. Verder is er in een van de muren een balkencontructie te voorschijn gekomen welke deel zal gaan uitmaken van het interieur van de badkamer.

Een aantal oude elektra leidingen welke in de muren en plafonds verstopt zaten en te voorschijn kwamen zijn afgeloten en verwijderd, ook hierbij was de vooruitgang in techniek te zien, want niet alles was meer met linnen omwikkeld. Iemand nog intressen in oude lampen die uit de muur komen, eu kwamen.

Ook de oude boiler is vroegtijdig opgehaald, deze bleek gehuurd te zijn en had anders een enkeltje oudijzer gekregen. Het is even wennen maar ook zonder warmwater is het te doen. Alleen het iets te kleine kraantje geeft de nodige hilariteit.

Ondertussen is het op zaterdag een vaste gewoonte geworden, om na een rondsel rondje in het clubhuis, even wat puin weg te brengen naar de Gevudo. De komende dagen blijft het bij het demonteren van de lose plafonds en laatste stukjes muur.

Erwin

Schroten

maandag, november 26th, 2007

De start is gemaakt, tijdens het plannen zijn een aantal mensen aan de slag gegaan met het slopen van de plasticschroten in de keuken. Het daar aanwezige gipsplaat plafond is gedemonteerd en de nieuwe globale indeling is bepaald.

kees_schroten

In de achter- en voorkamer, is het behang verwijderd evenals de hardbord betimmering. Achter het behang op de schouw achter kwam nog een leuke verrassing tevoorschein, decennia oud behang, tesamen met loszitten stukwerk. Beide zijn dan ook verwijderd.

Het mannetje van de elektra heeft de storing in het lichtnet tijdelijk verholpen, iets met stukke peertjes, dus das nu verholpen.

De planning voor de huisnstallatie is bijna rond zodat het benodigde materiaal besteld kan worden.

Groeten,