Witte Kerst

De laatste twee weken van het oude jaar is er weer het nodige gebeurd.

Zo zijn met wat compacte hulp de deurposten geschuurd. Alles in de witte grondverf gezet en de muren en het plafond van de keuken van een bijna wit kleurtje voorzien.

Als dit al niet genoeg contrast met de groene buitenwereld rond de kerst gaf, dan hielp het slopen van enkele plafonds. Met een beetje (veel) fantasie was dat net sneeuw, alleen jammer dat je er zo slecht een pop van kon maken.

Verder was iemand zo aardig om zijn frustraties te uiten op het restant van de betonnen vloer van de oude douche.

Tevens zijn de deurposten “Merwede grijs”geverfd hierdoor begint het al op een bewoonbaar huis te lijken.
De kerstman had ook nog een cadeautje, de keuken komt stiekem toch in week drie, aaaa stres, paniek, peew. Of toch niet, gewoon een beetje de prioriteiten verleggen en doorgaan.

Met wat meten, zagen en lijmen kreeg de vloer in de keuken vorm, maar goed dat deze eind december al gehaald was. Na het leggen en drogen was het tijd om hem/haar te voorzien van een donker kleurtje en een paar keer te lakken.

Het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf. het is nog even afwachten hoe het bij de keuken kleurt.

Ondertussen kwam de datum dat de stucker kwam ook dichterbij, dus snel de donderdag avond tot in de late uurtjes doorgewerkt (hoop dat de buren niet teveel last van het boren hadden) maar om iets voor twaalven zat de isolatie en gipsplaten in het kleine kamertje. De volgende morgen op tijd opstaan even snel mijn auto weg brengen (YES hij mag weer een jaar rijden) en door glibberen naar Dordt. Snel nog gipsplaten rond het raam geschroefd en het kamertje kon helemaal gedaan worden. Aan het einde van de middag zag het netjes uit, vochtig dat wel, maar alle muren waren strak en zonder gaten schuren enz.

Comments are closed.