Archive for the ‘Op bouwen’ Category

Warmte

zondag, december 5th, 2010

Terwijl buiten de temperaturen tot ver onder de nul gaan, de sneeuw de wereld een stuk mooier maakt.  Ben ik toch bij dat het gelukt is om afgelopen week de centrale verwarming zover af te maken dat mijn hele huis nu verwarmd is. Het was toch even bikkelen ’s morgens om bij een graad of drie a vier te ontbijten. Ook de de tien graden in de woonkamer nodigde niet echt uit een even lekker te ontspannen. Tenminste als je niet de hele avond Jagermeister wilt drinken 😉

Verder lekker bezig met het inrichten van mijn huis, zo na een maandje bivakkeren tussen de dozen, is het wel lekker dat je iets gewoon van de plak kan pakken i.p.v. uit een doos te halen/zoeken.

Erwin

Voordeur

maandag, september 27th, 2010

De voordeur heeft ook een verandering ondergaan. Zo is de keur rood geworden, de brievenbus vergroot, kan het raampje weer open en is de trap er achter geschilderd. Nu is het zoeken naar een bijpassende deurknop en huisnummer bordje. Het vervangen van de brievenbus heeft als voor-/na- deel dat de Nee-Ja sticker is verdwenen, met een lading folders als gevolg. Zullen ze de sticker ook als bordje hebben?

achterpui klaar voor glas (in lood)

maandag, september 27th, 2010

Na weken, meten, zagen, schaven, schuren en verven is mijn pui bijna klaar. Het is nog even wachten op het laatste stuk glas in de kozijnen zodat de buitenkant ook geverfd kan worden maar het resultaat mag er zijn. De raam partij valt weer netjes binnen de gevel en de afwerking is met dank aan aannemersbedrijf v.d. TAK ook weer passend met de stijl van het huis.

Nu is het tijd om het ontwerp van het glas in lood te maken. Zodat de ramen gemaakt kunnen worden, gelukkig is de zomer voorbij en komen de lange winteravonden er weer aan.

Streepjes als aankleding

maandag, september 20th, 2010

Afgelopen zomer is ver veel gebeurd. Zo zijn de stoelen van mijn opa en oma van een nieuw stofje voorzien welke past bij het behang.  Het opnieuw stofferen was weer eens wat anders, met veel precisie is de schaar, nietpistool en plastic hamer gehanteerd. Het resultaat mag er zijn, niet 100% recht maar zeker net zo mooi als die van de vakman. Wisten jullie dat vulling bestaat uit gras (krijn) jutte en stalen veren.

Uit mijn opslag kwamen meer meubels, zo is mijn huis nu gevuld met een dressoir, naaimachine en een oud bureau.  Ma bedankt voor het in de boenwas zetten. Voor hen die hebben geholpen met tillen Thanks, zonder jullie had ik het nooit over mijn balkon gekregen. Alleen dat kleine stalen kistje was zwaarder dan dat je van zijn grote zou verwachten begreep ik 😉

Erwin

Visgraatje

dinsdag, juni 22nd, 2010

Gelukkig niet in mijn keel, maar netjes op de vloer.

Het huis begint nu echt in de eindfase te komen, John is de afgelopen week hard bezig geweest om alle stukjes eiken netjes vast te lijmen en te nieten. na een goede schuur- /  plamuurbeurt en de eerste twee laklagen ziet het er echt mooi uit.

Een kleine uitdaging was dat de kamerdeuren iets ingekort moesten worden, na een avondje tillen schaven, passen en meten, meer schaven kunnen ook ze open en dicht zonder de vloer te raken.

 

Komende tijd de ramen aan de achterkant afmaken en dan is het eindelijk bewoonbaar.

Wie komt er helpen verhuizen?

ERWIN

Rinkel de kinkel

maandag, mei 31st, 2010

Rinkel de kinkel,

Afgelopen woensdag klonk dat een paar keer bij het verwijderen van het oude glas. Bij het schuren en branden hadden de ramen toch wat schade opgelopen. Ook voldeed de isolatie waarde niet meer aan de huidige standaard.

’s morgens vroeg, half acht, stond de glaszetter op de stoep. Tussen het zetten van menig ruitje in Blijdorp had hij even tijd om mijn kasteel van nieuwe beglazing te voorzien. Het nieuwe glas bestaat eigenlijk uit twee platen met daar tussen een folie, keurig op maat gemaakt door “van Ruysdael”.

Na een paar uur zat zaten bijna alle ramen er weer in, alleen die van de keuken moet nog even wachten omdat het hout toch wat rot bleek.

Streepjes

maandag, mei 17th, 2010

Mooie verticale strepen maken de voorkamer helemaal af.

Ma en Alie bedankt voor het behangen van de Kamer answiet in de voorkamer, het ziet er prachtig uit. Nu nog bijpassende gordijnen en een houten vloer (Eiken visgraat heeft toch wel de voorkeur).

Ondertussen zijn de ramen aan de voorkant ook van een laag nieuwe verf voorzien en is het wachten op het isolatie glas. Ook de hal is op de treden, bel en handig touwtje voor de deur na klaar. Komende tijd tussen de kampen door werken aan de achter pui en dan is het met een beetje geluk voor de zomer af.

Erwin

Kloppen

donderdag, april 8th, 2010

Kloppen a.u.b. want de bel doet het niet.

Niet dat ik de bel hoorde toen hij het wel deed, maar toch. De nieuwe (oude) bel ligt al klaar, na het witten van de gang kan er ouderwets aan de bel worden getrokken.

Verder een korte opsomming van de laatste paar weken:

  • Gang gestuukt;
  • Slaapkamers afgemaakt;
  • Ramen en deuren boven afgemaakt en terug gehangen;
  • Vloerbedekking gelegd;
  • Trap geverfd;
  • Balkondeuren geplaatst;
  • Hang en sluitwerk;
  • Rollaag laten herstellen;
  • Kamer answiet deuren terug gehangen.

Impressie:

Op naar de laatste loodjes. Voor mijn verjaardag klaar is niet gelukt, dus nieuwe datum wordt voor ik de opslag drie jaar heb.

ERWIN

Branden, schuren, gronden, plamuren enz

woensdag, februari 10th, 2010

De laatste paar weken is er ook hard gewerkt aan de ramen en trappen.

Na de ramen verwijderd te hebben, zijn deze tijdelijk dicht gemaakt met houten platen. Vervolgens is in Papendrecht hard gewerkt om ze klaar te maken voor de glaszetter. Deze zal er isolatie glas in zetten zodat mijn huis met minder moeite toch even warm wordt. Hierbij bleek wel dat vele handen ligt werk maken en was de klus zo af. Als de ramen er weer (na een lik verf te hebben gekregen) in zitten zijn de deuren van het balkonnetje aan de beurt.

Na  het verwijderen van de vloerbedekking van de traptreden bleek ook hier een leuke laag verf met lijm onder te zitten. Deze is met veel pijn en moeite verwijderd en na het schuren en gronden lijkt het echt al ergens op. Kan niet wachten om het in de verf te zien.

Drup, splas en gorgel

woensdag, februari 10th, 2010

Dat waren geluiden die de laatste dagen te horen waren maar nu is het water klaar.

Dus niet meer op de troon beneden, al staat deze er nog wel, maar gewoon naar een wc boven. Verder komt er uit de kranen koud en warm water. Wat een verademing, niet eerst meer water koken om iets goed schoon te maken, nee gewoon de kraan open doen. Maar goed dat de afvoer ondertussen ook overal is aangesloten en zijn taak goed volbrengt.

Verder werkt ook de cv op de slaap verdieping brr wat is het koud in de rest van het huis als het daar in eens 18 graden is. Eens kijken of er lager ook wat platen aan te sluiten zijn.

De komende tijd hard werken om de elektra draden naar de nieuwe groepenkast te trekken en de open eindjes in mijn huis van wcd, schakelaars of kroonsteentjes te voorzien.

Voor diegene die geholpen hebben,  Thans.