Archive for december, 2008

Flexibel

vrijdag, december 12th, 2008

Vandaag bleek maar weer eens dat het handig is om af en toe flexibel te zijn. Tijdens het inmeten van de keuken, bleek dat mijn schouw gedeeltelijk toch iets te smal was voor het gekozen fornuis. Ook met mijn rubberen rolmaat was het niet passen te krijgen. Gelukkig hoef ik niet dagelijks dingen in te meten wat dat gaat toch wat vaker niet 100% pas als je zou verwachten. Tijdens het uitzoeken van de handgrepen voor de kastjes, was er de keuze om of mijn schouw te verbreden zodat het passen of een smaller fornuis. Het is het laatste geworden.

Zoek de verschillen 😉

Verder is het plaatsen van de keuken ook wat naar achteren verplaatst, zodat er van beide kanten meer ruimte is om het voorelkaar te krijgen.

Dan is het nu op naar een WITTE KERST, hopelijk door de sneeuw buiten maar anders maar door de verf binnen.

Prettige Feestdagen,

Erwin

wit en vochtig

donderdag, december 11th, 2008

Ja wit en strak, de afgelopen week zijn de stuckers aan het werk geweest. Het zelf stukken lukte wel alleen zat er niet zoveel snelheid in.

Het huis begint nu echt op een soort van bewoonbaar te lijken, geen losse elektra pijp meer in de kamers, de plafonds strak.

Ja het resultaat mag er zijn. Er zit alleen nog vocht, eigenlijk heel veel vocht in mijn huis, maar met een beetje stoken en voldoende luchten wordt dat wel minder. Wat zou het mooi zijn als het even een paar dagen hard zou vriezen, met zo’n lekker droge oosten wind.

Voor het stucken ook nog snel even de buizen voor de cv over de plafonds aangelegd zodat deze ook netjes zijn weg gewerkt.

Verder is de oude badkamer bijna gesloopt (iets met een betonnen vloer) en het merendeel van de deurposten en plinten kaal.

De komende weken zal in het teken staan van het verder kaal maken van het hout, dit schuren, gronden en verven. De muren en plafonds zullen het zelfde lot ondergaan, afgezien van het kaal maken dan.

Erwin