Archive for oktober, 2008

Les

donderdag, oktober 23rd, 2008

Op een dinsdag avond was het zover, eindelijk een aannemer in mijn huis om te kijken naar wat er gestuukt moest worden. Wat denk je dat hij zegt dat kan jij toch zelf wel. Dus als ik voor het materiaal zou zorgen zou hij het me leren. Zo gezegd zo gedaan, dus een paar avonden later stond ik in poeder met water te roeren en dat daarna op een muur te kwakken. Even laten opstijven en daarna glad strijken. Nog even wachten en het zou goed moeten zijn.

Met nog wat tips, wat valt laten liggen daar komt zand in; niet meer aanmaken als dat je in 20 min kan verwerken; Vooral goed gronden,werd ik weer alleen gelaten.

Oke dit klinkt echt te simpel maar het was wel de uitleg. Na eerst een klein muurtje volgde een groter oppervlak en al zeg ik het zelf met daglicht zit het er best redelijk uit. Nog een keer de kleine putjes dichten en laatste oneffenheden weg schuren en dan is mijn slaapkamer al een stuk verder klaar.

Iets wat verder nog mist is snelheid maar dat komt hopelijk met wat ervaring, anders wordt het toch hulp van andere inroepen.

Een nu niet meer witte Erwin.

PS, wat valt dat spul snel, gelukkig ligt er een mooie groene kartonnen vloerbedekking.

Jammer

donderdag, oktober 23rd, 2008

Het moest er ooit van komen, de keuze om het jaren zeventig gipsplafond met zwarte randen te laten zitten, of kijken of er nog het originele plafond onder zat in de woonkamer. Na veel wikken en wegen heb ik uiteindelijk toch het gips eruit gehaald. Na de eerste plaat was al snel duidelijk dat ze het oude plafon ernstig beschadigd hadden bij het schieten van de rachels.

Na eerst de achterkamer ontdaan te hebben haar plafond, stuc en riet. Was het de beurt aan de voorkamer, hier kreeg ik hulp bij omdat ik een weekendje op de kraak ga hangen als tegen prestatie.

Op een drukke zaterdag en rustige vrijdagmiddag is alles naar het afvalbrengstation gebracht, (waarom hebben ze het niet zo gemaakt dat je met een auto met aanhager gewoon langs en bak kan rijden) zodat er weer wat ruimte is in de gang.

Verder is het schuurteam ook weer aan de slag gegaan, de meeste deur posten op de bovenste verdieping zijn al ontdaan van hun gladde laagje.

Keuken

donderdag, oktober 23rd, 2008

Het eerste echte nieuwe deel is besteld.

Bij het zoeken op een regenachtige dag naar een gasfornuis dat in mijn schouw past, heb ik gelijk maar de rest van de keuken besteld. Er zit nu dus enige druk om de keuken op tijd klaar zodat de kastjes en apparatuur gelijk geplaatst kunnen worden.

Naast onderstaand gasfornuis komen er ook nog kastjes met wit gelakte houten deurtjes en een kersen achtig blad.