Archive for the ‘Inrichting’ Category

Warmte

zondag, december 5th, 2010

Terwijl buiten de temperaturen tot ver onder de nul gaan, de sneeuw de wereld een stuk mooier maakt.  Ben ik toch bij dat het gelukt is om afgelopen week de centrale verwarming zover af te maken dat mijn hele huis nu verwarmd is. Het was toch even bikkelen ’s morgens om bij een graad of drie a vier te ontbijten. Ook de de tien graden in de woonkamer nodigde niet echt uit een even lekker te ontspannen. Tenminste als je niet de hele avond Jagermeister wilt drinken 😉

Verder lekker bezig met het inrichten van mijn huis, zo na een maandje bivakkeren tussen de dozen, is het wel lekker dat je iets gewoon van de plak kan pakken i.p.v. uit een doos te halen/zoeken.

Erwin

BBBBBBBBBBBED OF BANK

dinsdag, oktober 26th, 2010

Nee alle twee, en nog mooier ze zijn er ook al.

Zie me zelf al op de bank zitten/liggen en genieten van het mooie werk.

Het bed nodigt echt uit om een keer in te gaan slapen. Misschien binnenkort maar eens gaan doen.

Het wachten is nu nog op een paar restpuntjes, zoals verwarming in de woonkamer, internet en de laatste dingen verhuizen.

Dit alles zal niet lang meer op zich laten wachten.

Dus blijf het in de gaten houden want voor je het weet heb de verhuizing gemist.

Erwin

Streepjes als aankleding

maandag, september 20th, 2010

Afgelopen zomer is ver veel gebeurd. Zo zijn de stoelen van mijn opa en oma van een nieuw stofje voorzien welke past bij het behang.  Het opnieuw stofferen was weer eens wat anders, met veel precisie is de schaar, nietpistool en plastic hamer gehanteerd. Het resultaat mag er zijn, niet 100% recht maar zeker net zo mooi als die van de vakman. Wisten jullie dat vulling bestaat uit gras (krijn) jutte en stalen veren.

Uit mijn opslag kwamen meer meubels, zo is mijn huis nu gevuld met een dressoir, naaimachine en een oud bureau.  Ma bedankt voor het in de boenwas zetten. Voor hen die hebben geholpen met tillen Thanks, zonder jullie had ik het nooit over mijn balkon gekregen. Alleen dat kleine stalen kistje was zwaarder dan dat je van zijn grote zou verwachten begreep ik 😉

Erwin

Streepjes

maandag, mei 17th, 2010

Mooie verticale strepen maken de voorkamer helemaal af.

Ma en Alie bedankt voor het behangen van de Kamer answiet in de voorkamer, het ziet er prachtig uit. Nu nog bijpassende gordijnen en een houten vloer (Eiken visgraat heeft toch wel de voorkeur).

Ondertussen zijn de ramen aan de voorkant ook van een laag nieuwe verf voorzien en is het wachten op het isolatie glas. Ook de hal is op de treden, bel en handig touwtje voor de deur na klaar. Komende tijd tussen de kampen door werken aan de achter pui en dan is het met een beetje geluk voor de zomer af.

Erwin

Eerste Meubelstuk

maandag, april 19th, 2010

Afgelopen Weekeinde was het zover, het eerste meubelstuk is gearriveerd in mijn huis. Na een discussie over wat ik allemaal zou krijgen, mits het met een B begint is het de Bok geworden. Na wat graafwerk (lag achter een hoop andere spullen), een welriekend sopje is hij  in elkaar gepuzzel. Dus nu pronkt er een bok met letters boven. Het wordt tijd om de andere stukken met een B (bed, bank) ook uit te zoeken en te bestellen.

Verder heeft de Stukadoor mooi werk geleverd en is een nieuwe sierlijst naar origineel ontwerp op mijn plafond verschenen. Na het witten van de kamer is het nu tijd om de vloer uit te kiezen.