Archive for september, 2010

Voordeur

maandag, september 27th, 2010

De voordeur heeft ook een verandering ondergaan. Zo is de keur rood geworden, de brievenbus vergroot, kan het raampje weer open en is de trap er achter geschilderd. Nu is het zoeken naar een bijpassende deurknop en huisnummer bordje. Het vervangen van de brievenbus heeft als voor-/na- deel dat de Nee-Ja sticker is verdwenen, met een lading folders als gevolg. Zullen ze de sticker ook als bordje hebben?

achterpui klaar voor glas (in lood)

maandag, september 27th, 2010

Na weken, meten, zagen, schaven, schuren en verven is mijn pui bijna klaar. Het is nog even wachten op het laatste stuk glas in de kozijnen zodat de buitenkant ook geverfd kan worden maar het resultaat mag er zijn. De raam partij valt weer netjes binnen de gevel en de afwerking is met dank aan aannemersbedrijf v.d. TAK ook weer passend met de stijl van het huis.

Nu is het tijd om het ontwerp van het glas in lood te maken. Zodat de ramen gemaakt kunnen worden, gelukkig is de zomer voorbij en komen de lange winteravonden er weer aan.

Streepjes als aankleding

maandag, september 20th, 2010

Afgelopen zomer is ver veel gebeurd. Zo zijn de stoelen van mijn opa en oma van een nieuw stofje voorzien welke past bij het behang.  Het opnieuw stofferen was weer eens wat anders, met veel precisie is de schaar, nietpistool en plastic hamer gehanteerd. Het resultaat mag er zijn, niet 100% recht maar zeker net zo mooi als die van de vakman. Wisten jullie dat vulling bestaat uit gras (krijn) jutte en stalen veren.

Uit mijn opslag kwamen meer meubels, zo is mijn huis nu gevuld met een dressoir, naaimachine en een oud bureau.  Ma bedankt voor het in de boenwas zetten. Voor hen die hebben geholpen met tillen Thanks, zonder jullie had ik het nooit over mijn balkon gekregen. Alleen dat kleine stalen kistje was zwaarder dan dat je van zijn grote zou verwachten begreep ik 😉

Erwin