Archive for mei, 2010

Rinkel de kinkel

maandag, mei 31st, 2010

Rinkel de kinkel,

Afgelopen woensdag klonk dat een paar keer bij het verwijderen van het oude glas. Bij het schuren en branden hadden de ramen toch wat schade opgelopen. Ook voldeed de isolatie waarde niet meer aan de huidige standaard.

’s morgens vroeg, half acht, stond de glaszetter op de stoep. Tussen het zetten van menig ruitje in Blijdorp had hij even tijd om mijn kasteel van nieuwe beglazing te voorzien. Het nieuwe glas bestaat eigenlijk uit twee platen met daar tussen een folie, keurig op maat gemaakt door “van Ruysdael”.

Na een paar uur zat zaten bijna alle ramen er weer in, alleen die van de keuken moet nog even wachten omdat het hout toch wat rot bleek.

Streepjes

maandag, mei 17th, 2010

Mooie verticale strepen maken de voorkamer helemaal af.

Ma en Alie bedankt voor het behangen van de Kamer answiet in de voorkamer, het ziet er prachtig uit. Nu nog bijpassende gordijnen en een houten vloer (Eiken visgraat heeft toch wel de voorkeur).

Ondertussen zijn de ramen aan de voorkant ook van een laag nieuwe verf voorzien en is het wachten op het isolatie glas. Ook de hal is op de treden, bel en handig touwtje voor de deur na klaar. Komende tijd tussen de kampen door werken aan de achter pui en dan is het met een beetje geluk voor de zomer af.

Erwin