Archive for the ‘Algemeen’ Category

It’s the end of the world as you know it.

vrijdag, mei 17th, 2019

Na jaren van stilte op online Kasperspad is er heel veel gebeurd op offline Kasperspad. In niet chronologische volgorde:
De zijmuur is ge√Įsoleerd;
Heeft het dak een facelift gehad;
Beneden naast een handige klusruimte nu ook een wc(met uiteraard een zelfgemaakt mooi glas in lood raam);
Heeft de tuin een natuurlijk uiterlijk met naast meerdere vogels ook twee vaste bewoners te weten de Kapitein en Hydriade;
Is de monumentenstatus nu ook van buiten zichtbaar (kom de QR code maar scannen ūüėČ )
Een vriendin die eerst veranderde in een huisgenoot en daarna een partner werd;
De mooiste verandering is toch echt de laatste:
Met trots presenteren wij onze nieuwe kasteelbewoner ReinieRūüíô

Mocht je een keer willen komen kijken, dan ben je in overleg welkom.

Trotse papa met zijn 2 uur oude zoon

Status: Aangifte verhuizing naar Dordrecht is verwerkt ( 3 van 3 )

vrijdag, november 5th, 2010

Ben nu echt een eilandbewoner ūüôā

Formulier : Verhuizing, aangifte verhuizing naar Dordrecht

Status: Aangifte verhuizing naar Dordrecht is verwerkt ( 3 van 3 )

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer, mevrouw,

De aangifte van uw verhuizing is verwerkt door de Stadswinkel. U staat nu op uw nieuwe adres in de gemeente Dordrecht ingeschreven.

Met vriendelijke groet,
Manager Stadswinkel

3 Jaar

dinsdag, november 2nd, 2010

Hang de vlag uit

Laat de trompetten klinken

Bel de stadomroepster

Hef het glas

Verreken jullie weddenschappen

 

Jullie raden het al, ik ben verhuist, vannacht na een goed glas Whiskey voor het eerst in mijn huis geslapen. Mochten jullie langs willen komen, let dan alleen niet op de rommel, aan uitpakken ben ik nog niet echt toegekomen. Ook andere restpuntjes zullen de komende weken worden weggewerkt.

 Erwin

Tussendoortje

dinsdag, oktober 26th, 2010

Om even wat anders te doen en toch bezig te zijn, heb ik tussendoor even het dak van de schuur bij mijn ouders van een nieuw en groen dak voorzien.

VOOR

HULP

HET RESULTAAT

Om even wat anders te doen en toch bezig te zijn, heb ik tussendoor even het dak van de schuur bij mijn ouders van een nieuw en groen dak voorzien.

Millieukundig bodem onderzoek

donderdag, april 8th, 2010

Pfff gelukkig niets gevonden om me echt zorgen om te maken. Daar mijn mijn huis op het terrein van een voormalig bedrijfspand staat heeft de gemeente Dordrecht de bodem laten onderzoeken. Na het doen van een aantal boringen en een her meting blijkt er behalve een iets te hoge concentratie Formaldehyde welke diep genoeg in de grond zit om geen last van te hebben, niets aan de hand. Ik hoef er niet wakker van te liggen en mocht ik dat wel doen dan moet ik volgens mijn collega’s even een diep gat graven en dan wordt ik vanzelf slaperig.

Erwin

2 Jaar

zondag, november 1st, 2009

Jullie zullen het niet geloven maar ik ben alweer twee jaar eigenaar van dit prachtige kasteel. De rekening van mijn url herinnerde me er aan p).

In deze tijd is er veel gebeurd, plannen maken, slopen, grote verbouwingen en kleine afwerkingen.

Het einde is in zicht, volgens mij ben ik over de helft maar klaar dus nog niet.

Momenteel ben ik hard bezig met de WC en de laatste slaapkamer. Daarna ga ik mijn aandacht vestigen op de elektra.

Om het te vieren heb ik vandaag, mijn zelf ontworpen en met de hulp van mijn moeder en vader gemaakte glas in loodraam, in zijn sponning geplaatst.

kunst_wc

.

Even wat anders

dinsdag, augustus 4th, 2009

Ken je dat, soms wil je even wat anders doen.

Afgelopen weekeinde was zo’n moment, dus wat ga je dan doen? Presies even voor je grote nicht een kamer bewoonbaar maken. Nieuw plafonnetje, behang op de muur en iets op de vloer.

Zo gezegd, zo gedaan. Dus op vrijdagavond even snel de boel gesloopt en gips gehaald. Zaterdag vroeg begonnen, rommel uit het raam, raggels vastschroeven en gisp er tegen. Snel witten en vloer bedekking halen. ’s Avonds na het eten een muur behangen, wat een ****** werk.¬† Zondag de rest van de muren behangen, lamellen terug gehangen en sierplintjes langs het plafond geplaatst. Vervolgens de vloerbedekking erin (is toch mooier en warmer dan zeil). Als laatste even het bed uit de opslag gehaald en klaar¬† was het.

En wat was de verrassing groot toen ze maandag erna van vakantie terug kwamen :). 

Carmen veel plezier in je nieuwe kamer.

 

Erwin

Einde van een tijdperk

zondag, april 12th, 2009

1 April, nee het is echt geen grap is er een einde aan het tijdperk gekomen en wel dat van mijn auto.

In de vroege morgen waren de auto ’s achter me niet instaat om net zo snel of sneller te remmen dan mijn voorliggers en ik. Het gevolg is dat mijn auto een kleine 15 centimeter korter is. Deuren niet meer open en dicht gaan en ook de binnenkant een andere vorm heeft. Wil er iemand nog een reserve wiel in blik?

kreukel_zone_vraagteken

Met mij gaat het afgezien van een gevoelige ruggenwervel goed. Geschrokken maar alleen blik eu plastic schade.

Gevolg is wel dat ik al bijna twee weken niet aan mijn huis heb kunnen werken. Spijtig maar helaas.

Lang leve de kreukel zones.

Erwin

Verjaardag

maandag, november 3rd, 2008

Het was even schrikken, maar ik ben alweer een jaar eigenaar van mijn eigen kasteel.

Terug kijkend op het afgelopen jaar is er veel gebeurd, oke het is niet af, klaar of zelfs bewoonbaar. Kort samengevat is er een visie ontwikkeld met een prachtig einddoel, een globale planning (meer een werk volgorde eigenlijk) opgesteld, gesloopt, gelachen, elektra aangelegd, verf afgebrand, geschuurd, isolatie aangebracht, gips geplaatst, veel koffie en thee gedronken en zelfs gestuukt. Er is maar een klein min puntje de meeste hulp hoefde geen bier zodat deze toch over de datum is geraakt.

Binnenkort zal ik weer eens wat foto’s plaatsen van hoe het eruit ziet of mocht je het met eigen ogen wil zien bel even voor een afspraak, kan je gelijk even helpen.

Het komend jaar zal er weer veel gebeuren, zo staat er nu het afmaken van de boven verdieping op de agenda en daarna is het tijd om eens een badkamer te gaan zoeken.

Erwin

Aannemer

dinsdag, maart 4th, 2008

Bij het slopen van de oude schoorsteen van de schouw in de keuken. Deze stopte al onder het dakbeschot. Heb ik een brief gevonden welke daar tijdens de bouw ingemetseld is.

Leuk om te lezen dat men toen al meer geld wilde verdienen, ik zou het er nu zo voor betalen. Mogen ze zelfs 24 uur per dag voor schijven, 25 cent oke weet even niet waar ik nog kwartjes kan vinden.