Archive for februari, 2010

Branden, schuren, gronden, plamuren enz

woensdag, februari 10th, 2010

De laatste paar weken is er ook hard gewerkt aan de ramen en trappen.

Na de ramen verwijderd te hebben, zijn deze tijdelijk dicht gemaakt met houten platen. Vervolgens is in Papendrecht hard gewerkt om ze klaar te maken voor de glaszetter. Deze zal er isolatie glas in zetten zodat mijn huis met minder moeite toch even warm wordt. Hierbij bleek wel dat vele handen ligt werk maken en was de klus zo af. Als de ramen er weer (na een lik verf te hebben gekregen) in zitten zijn de deuren van het balkonnetje aan de beurt.

Na  het verwijderen van de vloerbedekking van de traptreden bleek ook hier een leuke laag verf met lijm onder te zitten. Deze is met veel pijn en moeite verwijderd en na het schuren en gronden lijkt het echt al ergens op. Kan niet wachten om het in de verf te zien.

Drup, splas en gorgel

woensdag, februari 10th, 2010

Dat waren geluiden die de laatste dagen te horen waren maar nu is het water klaar.

Dus niet meer op de troon beneden, al staat deze er nog wel, maar gewoon naar een wc boven. Verder komt er uit de kranen koud en warm water. Wat een verademing, niet eerst meer water koken om iets goed schoon te maken, nee gewoon de kraan open doen. Maar goed dat de afvoer ondertussen ook overal is aangesloten en zijn taak goed volbrengt.

Verder werkt ook de cv op de slaap verdieping brr wat is het koud in de rest van het huis als het daar in eens 18 graden is. Eens kijken of er lager ook wat platen aan te sluiten zijn.

De komende tijd hard werken om de elektra draden naar de nieuwe groepenkast te trekken en de open eindjes in mijn huis van wcd, schakelaars of kroonsteentjes te voorzien.

Voor diegene die geholpen hebben,  Thans.